Go!

(0546) 870814

Draaien frezen

Draaien en frezen zijn vormen van metaalbewerking. Beide vormen worden toegepast door Tjonk Machinefabriek. Wij zijn een specialist op het gebied van het bewerken van metaal. Hiervoor hebben wij hoogwaardige machines. Bovendien hebben wij enkel en alleen deskundige vakmensen in dienst die allen specialist zijn en maatwerk kunnen leveren.

Verspanende technieken zoals draaien en frezen

Draaien en frezen zijn verspanende technieken. Draaien gebeurt met een draaibank. Het product draait rond en zo wordt een snijbeweging uitgevoerd. Frezen lijkt hierop, maar verschilt in enkele opzichten. Hierbij wordt een roterend gereedschap, namelijk de frees, gebruikt om materiaal te verwijderen. Dit wordt gedaan met behulp van een freesmachine. Zowel draaibanken als freesmachines zijn tegenwoordig vaak CNC-gestuurd. Bij CNC-metaalbewerking is het gehele bewerkingsproces computergestuurd. Dit maakt zeer nauwkeurig draaien en frezen mogelijk.

Machinepark

Ons machinepark bestaat uit diverse draai- en freesmachines. Zo staan in onze bedrijfsruimte een 12-assige CNC-draaimachine, meerdere 6-assige CNC-draaimachines en verschillende soorten freesmachines. Bovendien hebben wij een compleet draai- en freescentrum. Deze machine heeft een zwenkbare kop en maakt draaien, frezen, kotteren en draadfrezen onder alle hoeken mogelijk. Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor draaien en frezen? Neem dan eens contact met ons op via 0546 870 814.


Kom in contact

vul hieronder uw gegevens in en een medewerker van Tjonk Machinefabriek neemt met uw contact op

Bekijk ook eens een van onze andere pagina's:
Conventioneel draaien - 5 vlaks frezen - Rvs bewerken - Metaalbewerking Almelo - Machinefabrieken Nederland